IPACS Ég és Föld között (Între cer și pământ) 2019

Pentru membrii Teomo Klub: 131.40 lei

146.00 lei

Descriere

Un vin minunat, despre care cel mai bine să ne povestească chiar vinificatorul, István Ipacs Szabó.

Șoimul de viespi planează sus în aer, dar se hrănește din pământ. Se înalță în cercuri pe cer, însă din nou și din nou trebuie să se întoarcă pentru a-și căuta hrana din pământ. De atunci, această simbolistică s-a întipărit în mine: o rotație infinită între cer și pământ. Asemenea vinificatorului, care trăiește din pământ, lucrează cu pământul și din struguri creează vinul ce ne înalță sufletul și spiritul.

Simbolistica „Între Cer și Pământ” nu este doar filozofia proprietății, ci și numele unui vin imaginat de mult timp, care în cele din urmă a prins viață ca un Villányi Franc super premium din recolta 2019.
Este rar ca un nume să fie ales chiar înainte de nașterea vinului, dar de această dată a fost prezent încă de la început, ajungând chiar și pe cutie.

Am lucrat pentru acest vin timp de 10 ani. Cele mai frumoase selecții din cel mai bun an, cele mai bune butoaie. Roadele muncii pământești, care ne ridică spre cer.

Este imposibil să atingi perfecțiunea, dar acum, în sfârșit, în spatele numelui, în sticlă, se află acel vin care se străduiește să se înalțe cât mai sus, până la cer, și să redea acel „maxim” pe care natura, în ciclul său etern, mi l-a arătat până acum.

În pahar:

În miros, alături de coacerea fructelor întunecate, josta, afinele, merisoarele uscate și cireșele uscate oferă o amărăciune plăcută ce dă tonul optimist, urmată de „condimentele obligatorii” de baric: cacao, cafea, un vârf de piper szechuan și nucșoară. Acidele vii mențin îndelungată senzația dulce, răcoritoare de anason și un final lung.
Structură armonioasă, proporții frumoase, o poveste întreagă. Lăsați-l să se deschidă, iar nuanțele se dezvăluie treptat, cu un simț al proporțiilor desăvârșit.
Un vin complex și serios, dar din primul gust până la postgust este plin de energie, cu o privire vie care ține spațiul. Creează o atmosferă visătoare, meditativă, iar în companie este ideal să-l cunoașteți alături de un bun steak de vită. O adevărată personalitate profundă, care poate revela un pic altceva fiecărei persoane.

Vinificație, învechire:

Am selectat recolta din cele mai mici și expuse părți ale parcelei de viță de vie, cu o producție scăzută. Partea superioară a rândurilor a fost culeasă separat, fermentată și prelucrată independent.
Recoltarea a avut loc manual pe 26 septembrie 2019. Boabele au fost selecționate pe masă de sortare, fără zdrobire, și au ajuns în tăvi ca boabe întregi, după care a urmat o macerație rece de câteva zile, înainte de începutul fermentației. La mijlocul fermentației, am adăugat o inoculare cu drojdie de siguranță, iar mustul a fost lăsat 20 de zile pe coajă, cu amestecare periodică.
După descompunerea acidului malic în tancuri, am învechit vinul timp de 19 luni în butoaie, atât din stejar maghiar, cât și franțuzesc, noi și de un an.
În ianuarie 2023, am îmbuteliat vinul fără clarificare, cu grijă, fără utilizarea pompelor, prin filtrare cu membrană de 1 micron și am sigilat cu dop premium Diam.
Folosind condițiile naturale ale pivniței, întregul proces, de la prelucrare până la îmbuteliere, s-a desfășurat fără a folosi pompe.

Regiune viticolă

Dimensiune sticlă