CARASSIA Blanc de Blancs Brut NV Magnum 1,5L

250,00 lei

Kategóriák: ,

Leírás

Bársonyosan krémes és friss egyidőben, fenséges, telt, összetett Chardonnay-ra jellemző aromavilág: zöld körte, sárgabarack, alma, melyek briós, kekszes aromákkal egészülnek ki, amik a hosszú seprőn érlelésről árulkodik. Elegáns, selymes habzása végig kellemes textúrát biztosít, akárcsak az autolízises aromák bársonyossága, melyek az utóízben is megmaradnak, barátságos, mézes, fehér virágos ízek társaságában. Hosszantartó finom buborékok és egész szájat betöltő, hosszú lecsengés teszi még elegánsabbá. Harmónikus struktúra, a frissesség és az érett jegyek tökéletes egyensúlya. 2018-es szüretből származó 100% Chardonnay-ből készült, 36 hónapig palackban érlelt, 2022 nyarán degorzsált tétel.

Szőlőfajta 100 % Chardonnay
Pezsgőkészítés palackos érlelés, tradicionális módszer
Érlelési idő min. 36 hónap
Dűlők Kiscsere
Alk.vol. 12%
Dosage 10 gr
Savtartalom 6,83 gr
Kiszerelés 1500 ml

A Carassia Blanc de Blanc Brut Magnum a 2021-es Pezsgővilágbajnokságon aranyérmet szerzett. Ezt megelőzően az első magnum évjárat, 2019-ben ezüstérmmel tért haza Londonból.

A pezsgő tradicionális módszerrel, azaz palackban történő másodlagos erjesztéssel és érleléssel készül, magnum palackok estében legkevesebb 30 hónapos seprőn érleléssel. A termelés minden mozzanata – az első és második erjesztéstől a degorzsáláson keresztül a palackozásig – helyben történik.

Brand

Carastelec

Kárásztelek egy Szilágy megyei falu, amely Észak-Erdélyben található. Borkészítés kizárólag a minőségre épül. Tudjuk és érezzük minden évjárat alkalmával, hogy a legértékesebb a borkészítésben a jó szüret, a tökéletes alapbor, az idő és a türelem. A törvényes érlelési idő többszöröse, húsz hónap, a saját magunk által kijelölt minimális idő, amit a pezsgők seprőn töltenek, de ez akár több is lehet, ha a borok fejlődése ezt igényli. A gyöngyöző borok esetében a gyümölcsösség megőrzése, a saját erjedésből származó széndioxid szaturálása az elsődleges szempont, míg a csendes borok esetében a terroir- és fajtajegyek, valamint az adott évjárat nyújtotta kvalitások kiemelése.

További információk

Borvidék

Palack méret

Cukortartalom