CARASTELEC Carassia Classic Brut NV

107,00 lei

Egy karton 6 palack bort tartalmaz.

Kategóriák: ,

Leírás

A pinot noir testessége és a chardonnay gyümölcsössége találkozik ebben a tradicionális fajtaházasításban. Csillogó halványsárga, élénk pezsgő. Érett, gyümölcsös és autolízises illataromák, sugárzó gyümölcsösség, komplexitás és elegancia a kortyban, finom mousse-val és hosszú lecsengéssel díszítve. A klasszikus elegancia, a kiemelt ünnepek és különleges alkalmak itala, eper és lazackaviár méltó párja. Ízében a gyümölcsös és élesztős jegyek harmonizálnak citromolaj, sárgabarack és briós, kekszes aromákkal, amelyek hosszan megmaradnak. Kifinomult hosszantartó habzásában krémes mousse és friss savak találkoznak. 2017 augusztusában szüretelt alapborok házasítása.

A Carassia Classic Magnum Brut a 2019-es Pezsgő Világbajnokság (The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019) zsűrije aranyéremmel és National Champion trófeával tüntette ki.

A pezsgő tradicionális módszerrel, azaz palackban történő másodlagos erjesztéssel és érleléssel készül. A termelés minden mozzanata – az első és második erjesztéstől a degorzsáláson keresztül a palackozásig és címkézésig – a legmodernebb felszereléssel, helyben történik.

 

Brand

Carastelec

Kárásztelek egy Szilágy megyei falu, amely Észak-Erdélyben található. Borkészítés kizárólag a minőségre épül. Tudjuk és érezzük minden évjárat alkalmával, hogy a legértékesebb a borkészítésben a jó szüret, a tökéletes alapbor, az idő és a türelem. A törvényes érlelési idő többszöröse, húsz hónap, a saját magunk által kijelölt minimális idő, amit a pezsgők seprőn töltenek, de ez akár több is lehet, ha a borok fejlődése ezt igényli. A gyöngyöző borok esetében a gyümölcsösség megőrzése, a saját erjedésből származó széndioxid szaturálása az elsődleges szempont, míg a csendes borok esetében a terroir- és fajtajegyek, valamint az adott évjárat nyújtotta kvalitások kiemelése.

További információk

Palack méret

Borvidék

Cukortartalom

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CARASTELEC Carassia Classic Brut NV” értékelése elsőként