CARASTELEC Carassia Rose NV

115,00 lei

Egy karton 6 palack bort tartalmaz.

Kategóriák: , ,

Leírás

Ragyogó lazacszín, elegáns gyümölcsösség, pinot noir jegyek. Hangsúlyos barack illat keveredik briós, kenyeres illattal. Ízben telt, komplex, elegáns autolízises jegyekkel. Krémes mousse, finom buborékok. Hosszú lecsengése őrzi testes gyümölcsösségét. Gazdag és struktúrált. 2019-ben szüretelt pinot noir alapborból,  chardonnay és 5,5% vörösbor hozzáadásával került palackba második erjedésre.

A Carassia Rosé Brut a 2021-es Pezsgővilágbajnokságon (The Champagne & Sparkling Wine World Championship) Nemzeti Bajnok/national Champion trófeát szerzett és a zsűri elnökének különdíja, a Chairman`s Trophy is a 2018-as ígéretes évjárat alapboraiból készült rozé pezsgő éremtábláját gazdagítja, az arany érem és a csoportelső/best in Class különdíj mellett. Különösen büszkék vagyunk, hogy a fehér pezsgőinket követően, idén a rozé pezsgőnk is bekerült az aranyérmesek elit klubjába.

A pezsgő tradicionális módszerrel, azaz palackban történő másodlagos erjesztéssel és érleléssel készül. A termelés minden mozzanata – az első és második erjesztéstől a degorzsáláson keresztül a palackozásig és címkézésig – helyben történik.

 

Brand

Carastelec

Kárásztelek egy Szilágy megyei falu, amely Észak-Erdélyben található. Borkészítés kizárólag a minőségre épül. Tudjuk és érezzük minden évjárat alkalmával, hogy a legértékesebb a borkészítésben a jó szüret, a tökéletes alapbor, az idő és a türelem. A törvényes érlelési idő többszöröse, húsz hónap, a saját magunk által kijelölt minimális idő, amit a pezsgők seprőn töltenek, de ez akár több is lehet, ha a borok fejlődése ezt igényli. A gyöngyöző borok esetében a gyümölcsösség megőrzése, a saját erjedésből származó széndioxid szaturálása az elsődleges szempont, míg a csendes borok esetében a terroir- és fajtajegyek, valamint az adott évjárat nyújtotta kvalitások kiemelése.

További információk

Palack méret

Borvidék

Cukortartalom

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CARASTELEC Carassia Rose NV” értékelése elsőként